Hyppää sisältöön

Valtakunnansyyttäjänviraston tiedote: Syyttäjä hakee eräiltä osin valituslupaa ns. Tynnyri-jutussa

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 23.8.2019 12.00 | Julkaistu suomeksi 23.8.2019 klo 13.41
Tiedote

Helsingin hovioikeus antoi 27.6.2019 tuomionsa ns. Tynnyri-jutussa, jossa syytettynä oli mm. Helsingin poliisilaitoksen huumerikosyksikön päällikkönä toiminut Jari Aarnio.

Tuomiossaan hovioikeus katsoi, että Aarnion alaisena työskennellyt poliisimies on syyllistynyt viiteen tahalliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen sekä virkasalaisuuden rikkomiseen.

Tuomiossa poliisimiehen teko arvioitiin sakolla sovitettavaksi, koska hän oli toiminut esimiehensä ohjeiden mukaan. Vakavimmissa teoissa käräjäoikeutta oli erehdytetty antamaan perusteetta poliisille lupa telepakkokeinoihin, mutta koska pakkokeinojen kohteena olleet puhelimet olivat tekoon osallisten itsensä käytössä, ei rikoksilla ollut aiheutettu vahinkoa ulkopuolisille. Näiden lieventävien syiden vuoksi hovioikeus katsoi, ettei poliisimies ollut ilmeisen sopimaton toimimaan tehtävässään ja hylkäsi syyttäjän vaatimuksen viraltapanosta.

Syyttäjä hakee valituslupaa korkeimmalta oikeudelta tämän asian uudelleen arvioimiseksi. Valituksessaan korkeimmalle oikeudelle syyttäjä vaatii poliisimiehelle tuomitun sakon korottamista vankeudeksi ja viraltapanoa.

Syyttäjä ei hae kenenkään vastaajan osalta muutosta siihen, mitä hovioikeus on asiassa katsonut näytetysti tapahtuneen.

Lisätiedot: valtionsyyttäjä Mikko Männikkö, p. 0295 620 896