Hyppää sisältöön

Pohjanmaan syyttäjänviraston tiedote: Poliisille syyte törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta Kokkolassa

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 1.3.2018 10.54
Tiedote

Syyttäjä on nostanut syytteen virkatehtävässä ollutta poliisia vastaan törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta Kokkolassa 19.10.2017.

Poliisin epäillään ajaneen A-luokan kiireellisyystehtävään liittyneessä hälytysajossa valoristeyksessä päin punaisia liikennevaloja, minkä seurauksena poliisiauto ja henkilöauto ovat törmänneet toisiinsa. Yhteentörmäyksessä loukkaantui viisi henkilöä. Syytetty poliisi on esitutkinnassa esittänyt, että törmäyksen olisi ensisijaisesti katsottava olleen tapaturma eikä rikos.

Haastehakemus on toimitettu Keski-Pohjanmaan käräjäoikeuteen (käräjäoikeuden asianumero R 18/104). Haastehakemus ja esitutkintapöytäkirjat tulevat julkisiksi, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa, ellei käräjäoikeus toisin määrää. Käsittelyn aikataulusta päättää käräjäoikeus.

Asiakokonaisuudessa on epäillyn osalta tehty myös syyttämättäjättämispäätös vammantuottamuksesta. Koska samassa asiassa on nostettu syyte, syyttämättäjättämispäätökseen liittyvä esitutkinta-aineisto tulee julkiseksi vasta, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa. Syyttämättä jättämistä koskevan päätöksen voi tilata Pohjanmaan syyttäjänvirastosta osoitteesta pohjanmaa.sy(at)oikeus.fi asianumerolla R 17/4837, päätöksen numero 18/368.

Syyttäjänä asiassa toimii kihlakunnansyyttäjä Lars-Erik Styrström Pohjanmaan syyttäjänvirastosta, puh. 029 562 6019.