Hyppää sisältöön

Tutkinnanjohtajan tiedote: Esitutkintaa ei käynnistetä henkilön menehtymiseen johtaneesta kiinniottotilanteesta 21.1.2017 Vantaalla Vihdintiellä

Syyttäjälaitos
Julkaisuajankohta 10.5.2017 14.00
Tiedote

 

Asiassa, jossa noin 30-vuotias mieshenkilö menehtyi Vantaalla Vihdintiellä lauantaiaamuna 21.1.2017 kiinniottotilanteessa, on suoritettu esitutkintalain 3 luvun 3 §:ssä tarkoitettu esiselvitys. Asiassa on muun muassa hankittu selvitykset paikalla olleilta poliisimiehiltä. Lisäksi on suoritettu erillinen kuolemansyyn tutkinta.

Tutkinnanjohtajana toimiva Helsingin syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä Kreetta Mäki-Kahra on päättänyt, ettei esitutkintaa asiassa toimiteta. Poliisi on tilanteessa voimankäyttövälineitä käyttämällä pyrkinyt pysäyttämään mieshenkilön, joka on juossut ajokaistoilla. Poliisi on käyttänyt OC-sumutetta ja etälamautinta. Poliisi ei ole kuitenkaan onnistunut kohdistamaan voimankäyttövälineitä siten, että niillä olisi ollut pysäyttävä vaikutus. Etälamautin ei ole osunut mieshenkilöön. Suoritetun kuolemansyyn tutkinnan mukaan mieshenkilön kuolema ei ole johtunut poliisin voimakeinojen käytöstä. Esiselvityksen perusteella asiassa ei ole syytä epäillä ketään poliisimiestä rikoksesta.

Asiassa tehty tutkinnanjohtajan päätös (Helsingin syyttäjänviraston dnro R 17/765) on tilattavissa Helsingin syyttäjänvirastosta puhelimitse 029 56 22100 tai sähköpostilla osoitteesta helsinki.sy(at)oikeus.fi.

Kreetta Mäki-Kahra, puh. 050 350 0188